„Син флаг“ за най-добър плаж в Слънчев бряг - Hotel Riagor

„Син флаг“ за най-добър плаж в Слънчев бряг

Програмата „Син флаг”  е сертификационна процедура за плажове и яхтени пристанища, управлявана от международната Фондация за екологично образование, организация, в която членуват национални организации от над 70 държави от цял свят. Неин представител за България е Българско Движение „Син флаг“.

Кампанията стартира през 1987г. В съюз между Европейската комисия и Фондацията за екологично образование. Кампанията „Син Флаг“ обхваща 50 държави от цял свят, като награждава най-хубавите чисти плажове и пристанища.

Инициативата стартира в България през 1995г. При въвеждането на България в тази кампания се награждава и първият български плаж – Южният плаж на Слънчев бряг. То тогава той е единственият награден плаж със „Син флаг“ за Българското черноморие.

Самата награда „Син флаг” е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени над 4000 плажове и яхтени пристанища в цял свят, сред които и тези на изявени български курорти.

За да го заслужат, управляващите на плажовете и марините и хората, които ги посещават, трябва да изпълнят редица критерии, свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование, безопасността, услугите и удобствата. България може да се гордее с традиционното си участие на красиви плажове в Кампанията „Син флаг“ , което от своя страна е доказателство за това, че управителите и концесионерите се стремят към качествен, успешен и надежден мениджмънт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.