Слънчев бряг – Ад или Рай - Hotel Riagor

Слънчев бряг – Ад или Рай

Добре дошли в Слънчев Бряг! Тази статия има за цял да Ви представи Слънчев бряг такъв, какъвто е, с неговите красоти и съвършенства! Навярно сте чували какви ли не слухове за него и то със сигурност не са за разказване и харесване но аз Ви уверявам,че след като прочетете няколко реда по-надолу ще разберете защо Слънчев бряг е едно от най-красивите места в целия свят и защо всеки, който е дошъл тук се връща отново!

Ще Ви разкажа моята лична история и защо Слънчев бряг ме накара да се влюбя в него. Преди три години реших да изкарам някой и друг лев на морето. Имах само едно условие ! Да не съм в така известния курорт Слънчев бряг. Но, често съдбата, за добро или лошо, ни праща там, където не желаем. Е, заминах !

И така, ето ме, тук съм, на входа на курорта, около мен гъмжи от щастливи и преливащи от енергия млади хора.  Малко по-нататък двойка възрастни хора са се хванали за ръка и пресичат улицата. Всички са облечени с плажни дрехи, някой са заметнали хавлиите през рано и всички са се запътили към едно място – красивият и неповторим плаж на Слънчев бряг.  Е, защо пък и аз да не видя какво се случва там ?! Закрачих по една тясна и красива улица, обсипана от всички страни със сергии  и най-различни сувенири. Когато стигнах до главната алея, разбрах защо всеки докоснал се до магията Слънчев бряг се връща към нея отново и отново.

Пред мен се появи безкраят! Вода и небе сляти в едно цяло. Златистият пясък блещукаше от огрялото го слънце и малки красиви миди и рапани се показваха из него. Морето беше спокойно, водата- бистра, сякаш беше завита с кристална завивка, под която се гушваха малки рибки и бързи, криещи се рачета. Тази гледка не може да се опише, трябва да се изпита! Пристъпих напред опиянена от тази красота. Краката ми се потопиха в кадифе. Какъв пясък само ! Никога до сега не се е случвало да видя толкова чист, ситен и златен пясък! Плажната ивица беше изключително чиста, подредена и приспособена за туристи. На всеки спасителен пост имаше по двама мъже, които се грижеха за сигурността и комфорта на къпещите се в морето. Слънчев бряг е курортът с най-красива и дълга плажна ивица. Трудно човек може да я проследи с поглед от къде започва и къде отива. Ранобудните туристи имат възможността да се разходят достатъчно дълго, тъй като плажната ивица на Слънчев бряг е дълга цели 8 километра и да се наситят на йодните пари, които морето излъчва около 5/6 ч. рано сутрин. Морското дъно е плавно и постепенно набира дълбочина, което го прави безопасно. Няма дупки, ями и камъни в пясъка! България е държавата с най-красивите плажове в света! Това е богатството, което малцина разбираме. Това, което можем да видим у нас, го няма никъде навън!

Слънчев бряг е разположен в залив, между красивите склонове на Стара планина и красивият античен, защитен от Юнеско град – Несебър(исторически паметник на българската култура). Това, което прави Слънчев бряг  различен от другите курорти е, че освен море, той си има и планина. Не далеч от града се извисява красив склон от Стара планина, който носи със себе си и чист и свеж въздух. Морски бриз съчетан с чист планински въздух са отлични условия за отдих и туризъм. Е, какво по-хубаво от това за една незабравима почивка на море?

Слънчев бряг е един от най-големите курорти на Българското черноморие. В него забавление ще намерят от най-малките малчугани до най-възрастните хора. За всички млади предлага многобройни заведения на плажа, в които се вихрят страхотни купони, а за по-възрастните – изискани и луксозни ресторанти с най-различна вкусна храна. На всеки ъгъл се крият надуваеми батути, бънджита, играчки и 5D кино за най-малките. Слънчев бряг предлага най-различни интересни занимания, затова е най-предпочитаната дестинация в България за море. Всяка година курортът се доизгражда и развива, за да може да предостави най-доброто за неговите туристи.

И накрая, едно от най – хубавите неща, които са ми се случвали в Слънчев бряг е именно Хотел Риагор. Той се намира в северната, елитна част на курорта. Хотелът се намира на 300 метра от морето, което го прави изключително подходящ за хора, които не обичат да се разхождат дълго до него. Ако искате да погледнете Слънчев бряг от една различна гледна точка, то тогава заповядайте в Хотел Риагор, за да прекарате една невероятна All inclusive почивка. Хилядите позитивни отзиви на нашите клиенти ни донесоха и Златен приз за „Най-добър тризвезден морски хотел“ . Повече за събитието можете да прочетете тук Гостите ни описват хотела като „изключително чист, просторен, с любезен персонал, чисти и хубави стаи и невероятно вкусна храна“ !  Най-хубавото в хотела е, че е изключително подходящ за семейства с деца. На тихо и спокойно място, в близост до склоновете на Стара планина, ние Ви уверяваме, че тук ще прекарате едно незабравимо лято 2016г. И една страхотна, релаксираща и неповторима ваканция на море.