Такса сувенири за Слънчев бряг и Несебър- Абсурд или реалност ? - Hotel Riagor

Такса сувенири за Слънчев бряг и Несебър- Абсурд или реалност ?

Такса сувенири в Несебър

 

От лято 2016г. Община Несебър въвежда такса за всички търговци, които искат да продават сувенири с лика на забележителностите в Несебър. Общината налага данък, който ще е 0,20лв. На артикулите, на които има изобразени елементи от Старият град в Несебър.

От края на май, началото на юни, всички търговци ще могат да подписват договори с Общината, като срещу заплащане на броя артикули, Общината ще им предостави специални холограмни стикери, които да бъдат залепени на гърба на всеки сувенир.

От събраните средства Общината обещава да се извършат ремонти на територията на град Несебър, като това ще даде нов облик на града. Обаче въпреки тези оптимистични обещания, търговците откликват на този нов закон не много добре. За тях 0,20лв. На сувенир хич не са малко пари и много от тях се опасяват, че този сезон дори няма да отворят малките си китни сергии. Те са изключително притеснени, защото повечето сувенири се продават именно заради самите картини от красив Несебър. Сега те са принудени или да плащат на Община Несебър такса сувенир или да продават сувенири без снимки. Но дали това ще се хареса на хората, които искат искат да купят спомен от България, който е изобразен в една снимка ?!

Санкциите за нарушителите ще са изключително сурови – от 1000 до 3000лв. За нередности ще следят през цялия летен сезон служители от общината, като те ще проверяват освен Несебър, така и Слънчев бряг.