Как да разнообразите почивката в Слънчев бряг - Hotel Riagor

Как да разнообразите почивката в Слънчев бряг

Чудите ли се как да разнообразите ежегодната си почивка на морето? Иска ви се между много плажове и барове да изживеете и нещо наистина щуро?

Хотел Риагор ви предлага различни идеи на екстремни и не толкова екстремни спортове, които несъмнено ще допринесат за незабравимата ви почивка в Слънчев бряг.

 

  1. Първото ни предложение е ДЖИП – САФАРИ. За ценители на високия адреналин, сафарито е чудесен начин да изпитате незабравими емоции. Ще качите градусите до червено и ще си тръгнете с прекрасни спомени от преживяното. Представяме ви примерна програма за един различен ден!

10:00 – Тръгване с джипове през живописни планински и горски пътища. Пресичайки реката на 4-5 места.  Стрелба с пневматична пушка и изкачване на Стара планина.

12:30 – Посещение на ранчо с много разнообразни редки животни в типично планинско българско  село / Еркеч /.Хазяйката  черпи гостите с домашна баница и кисело  мляко.

13:30 – Посещение на параклиса “Константин и Елена”,с източник на лечебна  вода / аязмо/.

14:00 – Изкачване на телевизионната кула с изглед към Сл.бряг. Обяд в битов ресторант в с.Кошарица. След обяда се наблюдава  производството на  ракия от автентичен съд.

15:30 – Тръгване  за  Слънчев бряг.

 

  1. Следващият атракцион е най-предпочитан през горещите летни дни, защото освен екстремен е и несъмнено приятен и забавен. Съветваме всички наши гости да отделят ако не цял, то поне половин, за да изживеят спиращи дъха емоции в Аквапарк Несебър. Не пропускайте възможността за атрактивно приключение в Аква Парадайз – един от най-големите в България! Разположен на площ от 46 декара, над 40 атракции и съоръжения, обградени от много естествена зеленина, Аква Парадайз е един от най-мащабните проекти на Балканите, и най-големия по площ и брой атракции в България!

 

  1. Като заговорихме за водни атракциони няма как да не споменем и така любимото ни Парасейлинг. Препоръчваме атракциона на онези от Вас, които имат желание, но не събират смелост да скочат с парашут, на почитателите на екстремните морски усещания, на любителите на летенето. Предлагаме Ви едно преживяване с висок прилив на адреналин, съчетано с удивителна гледка отвисоко – Парасейлинг в Слънчев бряг. Полетът с парашут на височина до 400 метра над морето ще ви накара да се насладите на живота. Излетете от и се приземете на борда на паракрафт (специализиран плавателен съд). Понесете се на разходка из небосвода и запечатайте спомена от един вълшебен полет над морските красоти. За всеки участник е предвидено по желание заснемане с професионален фотоапарат.

 

 

  1. „Музеят на Меда”

Музеят е единственият по рода си в България, а негов основател е Киро Киров, който е и отличен гид и събеседник в музеят! Отличен е с награди, от които и Пчелар на Столетието. В Несебър е имало производство и търговия на восък и мед още по времето на траките. От пристанището на селището кораби с пълни  трюмове – мед и пчелен восък  са пренасяли през  Средиземно море , до близкият Изток и Индия. От Източна Стара планина , Странджа и тракийските полета кервани са превозвали пчелен мед и восък до тук. Ще видите  най – различни пчелни кошери, които хората са използвали в далечни години  и до наши дни: импровизирани са пчелни къщички, като една от тях е направена в хралупата на дърво, пчелна къщичка, която е изплетена от клони като стар кош, a стените и са намазани с кална смес. В музеят има не само старинни, а и съвсем съвременни кошери. Едно от интересните неща тук е стъкленият кошер, в който имате уникалната възможност да наблюдавате живота и процесите, които произхождат от едно пчелно семейство.

 

  1. Следващото удивително нещо е двучасовата разходка с единствената в България високоскоростна яхта Yacht U.F.O. със стъклено дъно!

Предлагаме ви едно незабравимо морско преживяване на борда на единствената в България високо скоростна моторна яхта със стъклено дъно на подводни криле „УФО”!

При качването си на борда на този морски шедьовър все едно се потапяте в магичния свят на Жул Верн. На тази яхта ще се върнете в детството си с позабравените вече – приключения, авантюри…

Ще се почувствате напълно въодушевени и пречистени. На палубата ще ви посрещне нашият професионален екипаж при когото ще бъдете в сигурни ръце. И с всичко това ще се запознаете или преоткриете красотата, необятността, игривостта на Черно море!

Яхтата е с капацитет 28 места.

Програма: Панорамна разходка около стария град Несебър,Слънчев бряг,Свети влас, Елените. Посещение на мидена ферма и запознанство с технологията за отглеждане на миди. Предвидено е време за плуване. Разходката е с времетраене 2 часа.