Ползи за здравето от солената вода в басейна - Hotel Riagor

Ползи за здравето от солената вода в басейна

Изключително сме развълнувани и ентусиазирани да ви съобщим, че това лято, за първи път, гостите на хотел Риагор ще имат уникалната възможност да се насладят на напълно обновения ни басейн, който е с….внимание…със солена вода! Да, точно така! Това е иновативен и модерен начин да ви накараме да се почувствате като на истинска СПА терапия и да превърнете горещите летни дни в запомнящо се вълнуващо и отпускащо сетивата преживяване, за да може Вашата почивка на море да се преобрази в същински ритуал по спокойствие и релакс.

Басейнът със солена вода е страхотно релаксиращо място, където можете да се потопите в летните дни и да отпуснете душа и тяло. Солените басейни предлагат много ползи за здравето, които варират от успокояване на кожата до намаляване на нивата на стрес. Въпреки че басейните със солена вода се нуждаят от хлор за дезинфекция на водата, те са идеални за тези, които търсят нещо повече от обикновен плувен басейн и искат да си починат подобаващо. Ще ви запознаем с петте основни ползи за здравето:

  1. Изключително полезен за кожата

Хлорът може да остави кожата ни суха след плуване. Алтернативно, солната вода всъщност е много добра за кожата. Тя може да остави кожата ви по-гладка и по-мека и са направени проучвания, за да се докаже как солената вода може да помогне на кожни заболявания като екзема, акне и псориазис. Солената вода действа и като естествен овлажнител и ексфолиант, повишавайки способността на кожата да задържа влагата.

  2. Свойства против стрес

В забързания ритъм на днешния живот все повече сме подложени на стрес, умора и напрежение. Когато сме под стрес активната функционалност на телата намалява и това води до непродуктивност на самата личност. Солената вода спомага за естествения процес на релаксация на нашето тяло, като ни оставя усещане за освежаване и зареждане след всяко плуване.

3. Алтернатива на фитнес залата

Упражненията са важни за общото ни здраве. Басейнът със солена вода ни позволява да тренираме в по-спокойна обстановка от тази, предлагана от традиционната фитнес зала. Плуването е страхотна тренировка, защото вие се съпротивлявате на потока на водата с всеки удар, правейки тялото ви по-активно, отколкото ако беше просто тренировка с помощта на фитнес уреди. Плуването в басейн със солена вода също ви помага да се концентрирате върху дишането си, което е нещо, което забравяме да правим, когато се опитваме да изгорим калории във фитнес залата.

 4. Действа благоприятно на ставите

Плуването в басейн със солена вода е заздравява и подобрява ставите и мускулите. Солената вода съдържа бромид, минерал, който помага за облекчаване на всекидневните болки и болезненост, които всички ние чувстваме дълбоко в ставите и мускулите при някаква вид активност.

  5. Няма странични ефекти

Някои хора са чувствителни към хлор и имат проблеми с дишането, когато плуват в свръххлориран басейн. Също така, хлорът може да зачерви и раздразни очите ви от химикалите вътре. Басейнът със солена вода обаче няма да остави очите ви червени и дробовете ви са раздразнени.

Очакваме ви с нетърпение и това лято, за да се напишем заедно Вашата незабравима лятна истроия!